Algemene voorwaarden

Download algemene voorwaarden

Leest u deze voorwaarden even door, voordat u tot bestellen overgaat, zodat er later geen onduidelijkheden kunnen ontstaan.

Definitie van Brocante:

Brocante zijn spullen uit vroegere tijden die in trek zijn, maar niet vallen onder de noemer antiek. De brocante spullen hebben een doorleefd karakter (wat het voor de liefhebbers aantrekkelijk maakt), het heeft een geschiedenis. Brocante staat voor een warme landelijke stijl die charmant oud oogt.

Dit betekent dat wij bijna geen nieuwe spullen in ons assortiment hebben. Dit houdt in dat er vaak gebruikssporen aan de artikelen te zien zijn. Dit is ook juist de charme van oude brocante en voor ons een reden om vaak oude brocante te verkiezen boven nieuw. Wij hebben de mooiere tweedehands spullen en zijn hiermee de betere kringloopwinkel.

1. Uw bestelling opgeven:

U kunt uw bestelling rechtstreeks in de webwinkel van Ald en Nij Brocante doen of door het versturen van een e-mail naar info@aldennij.nl. Het minimale bestelbedrag is 10 euro (exclusief verzendkosten).

Ald en Nij Brocante verkoopt unieke artikelen, waarvan er vaak maar 1 verkrijgbaar is. Hierdoor kan het gebeuren, dat iemand anders u net voor is met bestellen. Als dit gebeurt, laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Indien het product voorradig is, zal Ald en Nij Brocante uw bestelling via een e-mail bevestigen. U ontvangt hierbij ook de factuur voor de door u bestelde artikelen.

Zodra U, in geval van verzending, het totaalbedrag heeft overgemaakt op de bankrekening van Ald en Nij Brocante, wordt uw bestelling verstuurd.

Een besteld artikel wordt maximaal 14 dagen voor u gereserveerd. Indien deze termijn is verstreken, behoudt Ald en Nij Brocante zich het recht voor om het betreffende artikel aan een andere klant te verkopen. Binnen deze 14 dagen kunt u zich nog bedenken en de order laten vervallen. Dit kunt u aangeven met een mail naar info@aldennij.nl of door het invullen van ons contactformulier. Eventuele terugbetalingen vinden dan binnen 7 dagen plaats.

Door uw bestelling of opdracht te plaatsen, geeft u te kennen akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van Ald en Nij Brocante. Voor gevolgen van eventuele tekstfouten kan Ald en Nij Brocante helaas geen aansprakelijkheid aanvaarden.

2. Levering van uw bestelling en prijzen:

Alle prijzen voor de aangeboden artikelen en diensten zijn exclusief eventuele bezorg- en verzendkosten. Vanwege het feit dat wij gebruikte goederen leveren, is de margeregeling van toepassing. Hierdoor wordt er geen BTW op de factuur vermeld. Onze artikelen worden met Post.nl door ons verzonden, zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 werkdagen na ontvangst van uw betaling. Het pakket wordt 1x aangeboden op uw adres door Post.nl en wordt daarna op een postkantoor in de buurt afgegeven. Hier blijft uw pakket maximaal een week voor u liggen, dus haal dit z.s.m. op om te voorkomen dat het pakket retour naar ons wordt verzonden. In dat geval worden de kosten van opnieuw verzenden bij de klant in rekening gebracht!!! Als u besluit om de order niet nogmaals te laten verzenden, kunnen wij slechts de aankoopkosten van de artikelen vergoeden en niet de reeds gemaakte verzendkosten.

Wij verzenden op uw verzoek ook pakketten naar het buitenland via PostNL. Omdat de verzendkosten hiervan nogal uiteen lopen, verzoeken wij u, voordat u een buitenland bestelling plaatst, per mail contact met ons op te nemen, zodat we u vooraf over de kosten hiervan kunnen informeren. PostNL verstuurt pakketten naar het buitenland tot een formaat van maximaal 100 x 50 x 50 cm en van maximaal 23 kg (buiten Europa en naar landen waar het Wereld tarief van Post.nl voor geldt, zoals Rusland, maximaal 20 kg). Is uw pakket groter of zwaarder dan moet er gebruik gemaakt worden van een transportbedrijf, wat hoge kosten met zich meebrengt.

Te versturen bestellingen worden door ons met zorg verpakt, maar het verzenden van producten gebeurt geheel op risico van de koper. Ald en Nij Brocante kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele opgelopen schade tijdens het transport of voor zoek geraakte artikelen. In die gevallen dient de klant hier zelf Post.nl voor aansprakelijk te stellen. Indien u meer zekerheid wilt, kunt u ons verzoeken uw order verzekerd te laten verzenden.

Bij grote of erg breekbare artikelen kunnen wij de verzendkosten op aanvraag (via de mail) aan u doorgeven. Het is echter raadzaam dit soort artikelen zelf bij ons af te halen in Joure, Friesland (GEEN showroom, dus alleen vooraf bestelde artikelen kunnen worden opgehaald). Ook kunnen wij op uw verzoek breekbare of dure pakketten verzekerd verzenden. Als u dit wenst, kunt u dit aangeven in het opmerkingenveld bij uw bestelling. De extra kosten, die dit met zich meebrengt, worden dan apart in rekening gebracht aan de klant. Voor brievenbuspakjes is het helaas niet mogelijk om verzekerd te verzenden!

3. Betalingsvoorwaarden:

Het verschuldigde bedrag dient in Euro's te worden overgemaakt op de bankrekening van Ald en Nij Brocante. Deze wordt vermeld op de factuur, die we u na ontvangst van uw bestelling, zullen mailen. Een besteld artikel wordt maximaal 14 dagen voor u gereserveerd, dus is het raadzaam de factuur binnen deze termijn te voldoen.

Voor bepaalde landen is het ook mogelijk om het bedrag digitaal over te maken (I-deal etc.) tijdens het bestelproces.

LET OP!!! Betaling met een creditcard is ALLEEN mogelijk vanuit een niet-Euro land (dus landen met een andere muntsoort dan de EURO)!!! Dit is dan in het algemeen ook het makkelijkst en goedkoopst ten opzichte van andere betaalmethoden. Hou er dan wel rekening mee dat er wisselkoers kosten aan u worden berekend door uw bank, omdat betaling aan ons alleen in Euro's mogelijk is.

ALS U BETAALT VANUIT EEN NIET-EURO LAND, BENT U VERPLICHT OM BIJ EEN BANKOVERSCHRIJVING HET GELD OVER TE MAKEN MET DE OPTIE WERELDBETALING "OUR" (in het veld "kostenverrekening" van uw bank bij het overboeken van het bedrag). In dat geval betaalt u de wisselkoers/kosten van de bank!!! Als u de keuze OUR niet invult bij het overboeken van het bedrag, wordt aan u achteraf een hoge extra vergoeding voor uw bestelling in rekening gebracht, dus zorg ervoor dat uw betaling correct wordt verwerkt!
Als u in een land buiten de Eurozone woont, klikt u hier voor de wisselkoers om de kosten van onze producten in uw eigen valuta te berekenen.
Indien u het artikel komt afhalen, kunt u ook contant of met PIN betalen.

4. Levertijden:

De door Ald en Nij Brocante opgegeven levertijden zijn slechts een indicatie, waar we ons uiteraard altijd zo goed mogelijk aan zullen proberen te houden. Overschrijding van enige leveringstermijn door overmacht, geeft echter geen recht op schadevergoeding.

5. Garantie en toepasselijk recht:

Hoewel Ald en Nij Brocante haar uiterste best doet om alle artikelen in de best mogelijke staat af te leveren, kan Ald en Nij Brocante niet aansprakelijk worden gesteld voor enige vorm van onvoorziene schade aan een artikel, of door een artikel, na aankoop.

Bij ons aangekochte artikelen zijn merendeels tweedehands, wat betekent dat er gebruikssporen aan zullen zitten. De staat van het artikel vermelden wij zo goed mogelijk op onze website. Wij stellen u altijd in de gelegenheid om, voordat u tot koop over gaat, het artikel bij ons te komen bekijken. Op uw verzoek kunnen wij ook vooraf meerdere foto’s en/of aanvullende informatie over het artikel naar u mailen. Dit verzoek kunt u mailen naar info@aldennij.nl.

Ald en Nij Brocante zal uiteraard eventuele onvoorziene gebreken in alle redelijkheid proberen op te lossen. Bij het retourneren van een artikel dient u vooraf contact met ons op te nemen via de mail (info@aldennij.nl) of via ons contactformulier op de website, zodat we met u een en ander kunnen afstemmen. Slechts als wij een foutief artikel geleverd hebben, nemen wij de kosten van retourzending op ons. In elk ander geval komen alle verzendkosten voor de rekening van de klant. Terugbetalingen vinden binnen 7 dagen na ontvangst van zo'n retour plaats.

Op alle overeenkomsten met Ald en Nij Brocante is het Nederlands recht van toepassing.

Ald en Nij Brocante is niet verantwoordelijk voor tekst-, typ- of andere fouten op haar website.

6. Copyright:

De foto's en teksten op de website van Ald en Nij Brocante mogen NIET door anderen dan Ald en Nij Brocante gebruikt en/of gekopieerd worden. Mocht u hier toch behoefte aan hebben, dan kunt u hiervoor via het contactformulier een verzoek indienen. Alvorens u op deze vraag nog geen nadrukkelijke schriftelijke toestemming van Ald en Nij Brocante heeft ontvangen, blijft deze copyright onverminderd van kracht.

7. Privacy Statement:

Als u een product bij ons aanschaft, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden. Daarmee geeft u ons toestemming om uw bestelling af te handelen, waarbij wij rekening houden met uw privacy. Dat is voldoende als verwerkersovereenkomst in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In ons Privacy Statement kunt u lezen hoe wij zorgvuldig met uw privacy omgaan.

Volg ons op Social Media

Voor het laatste nieuws en acties!
Of lees hier ons blog.